Vya Honlapja
Vya Honlapja
Sziasztok!
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
Puszi!
 
Színváltó lepke
 
Pinkpille
 
Szerelmemtől
 
pillangó varázs
 
Barátság
 
bannerem
 
Flash
 
Lepke és Cicus
 
Trambulcica
 
Pillangós nyaklánc
 
lepkelány
 
csillogó pillangó
 
rózsa és pillangó
 
Rózsa és pillangó 2
 
Feketén fehéren
 
Sülve-főve

Itt ízletes ételek receptjeit olvashatjátok :) Háziasszonyok és főzni tudók előre!!!

Tárkonyos pulykaraguleves

 

 

 

Hozzávalók:

40 dkg pulykamellfilé
1 kis fej vöröshagyma
1 dl olaj

törött fekete bors
egy kevés apróra vágott petrezselyem és tárkonylevél
1 liter csontlé (lehet leveskockából is)
20 dkg vegyes zöldség
1 cikk zeller
10 dkg gomba
6 dkg liszt
2 dl tejszín
1 ek tárkonyecet
néhány csepp citromlé

  • Elkészítés:

    A pulykahúst kockára vágjuk, a hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, majd a fele olajon aranysárgára pirítjuk. Rátesszük a pulykahúst, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a vágott petrezselyemmel és tárkonylevéllel, kevés csontlével felengedjük.
    Közben megtisztítjuk a zöldséget, a zellert, a gombát, kockára vágjuk, és a húshoz adjuk.
    Lassan pároljuk, majd a csontlével felengedjük.
    A maradék olajból a liszttel világos rántást készítünk, ezzel sûrítjük, tejszínnel dúsítjuk, ha kell, utánaízesítjük. A tárkonyecettel és egy kevés citromlével savanyítjuk, jó forrón tálaljuk.

Villám gyümölcsleves

  • Hozzávalók:

    2 magozott meggykonzerv
    8 dl kefír
    1 l tej
    1 vaníliás cukor
    cukor ízlés szerint

  • Elkészítés:

    A meggykonzervet a kefírrel és cukorral összeturmixoluk-keverjük, majd beleöntjük a tejet.

Svájci sajtleves

 


 

  • Hozzávalók:

    5 dkg vaj
    5 dkg liszt
    10 dkg reszelt ementáli sajt
    1 l húsleves (lehet kockából is)
    3 tojássárgája

    õrölt feketebors
    reszelt szerecsendió
    petrezselyem
    3 szelet fehérkenyér

  • Elkészítés:

    A vajat felforrósítjuk, hozzákeverjük a lisztet és közepes lángon aranysárgára pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a sajtot. A húslevest állandó keverés közben hozzáöntjük, majd kis lángon kb. 10 percig fõzzük, közben idõnként megkavarjuk.
    A tojássárgákat felverjük és a leveshez keverjük. Sóval, borssal és szerecsendióval fûszerezzük.
    A petrezselymet megmossuk, finomra metéljük és a leveshez adjuk.
    A kenyeret kockákra vágjuk, száraz serpenyõbe tesszük és közepes lángon kavargatva minden oldalról megpirítjuk. Tálaláskor a levesbe szórjuk.

 

Tekercsestészta leves

  • Hozzávalók:

    1 fej hagyma
    1 db fehérrépa és a levele (petrus)
    1 db sárgarépa
    1 db egész zeller (szárral, levéllel)
    1 db paprika
    1 db paradicsom

    A tésztához:

    1 tojás
    annyi liszt, amennyit a tojás felvesz
    pirospaprika

    bors
    olaj

  • Elkészítés:

    Először a tésztát készítjük el a következőképpen: Meggyúrjuk a tésztát és vékonyra kinyújtjuk. Megkenjük olajjal, megsózzuk, megpaprikázzuk és beborsozzuk (nem kell spórolni a füszerekkel, mert ez adja az ízét).
    1-1,5 cm csíkokban hosszában, vagy vízszintesen felszabdaljuk. A csíkokat jó szorosan, FERDÉN feltekeljük, azaz behajtjuk a csík szélét, majd úgy hajtjuk tovább, hogy az előző "hajtást" csak félig fedje. Az így kapott tekercset szintén ferdén darabokra vágjuk (kb. úgy mint a zöldbabot).
    A szokásos módon megpároljuk az apróra vágott hagymát, majd a feldarabolt zöldségeket és a zöld leveleket is. Belerakjuk a paprikát és a paradicsomot. Megszórjuk piros paprikával, felengedjük vízzel. Forrás után beletesszük a tésztát, készrefőzzük. A végén a zöldpaprikát és a paradicsomot kivesszük, egy teaszűrőn a levesbe paszírozzuk.
    Tápláló és NAGYON FINOM étel. (Az alapos fűszerezés a titka.)
    tipp!

Bugaci leves

  • Hozzávalók:

    kevés füstölt szalonna
    1 fej vöröshagyma
    2-3 szál fehér- és sárgarépa
    20 dkg darált hús
    1 gerezd fokhagyma
    pirospaprika

    bors
    petrezselyemzöld
    tejföl

  • Elkészítés:

    Füstölt szalonnát apró kockára vágunk, majd zsírjára olvasztjuk. Finomra vágott hagymát megdinsztelünk a zsiradékban, majd beletesszük a gyufaszál vékonyságúra vágott fehér és sárgarépát. Együtt pároljuk. Megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel, pirospaprikával, felengedjük vízzel, sóval, borssal ízesítjük. Ha a víz felforrt, beletesszük a húsgombócokat: darált húst összgyúrunk sóval, borssal, paprikával, 1 gerezd zúzott fokhagymával. Ha a gombócok már feljöttek a leves tetejére, lisztes, tejfölös habarást adunk hozzá. Jól összeforraljuk.
  • Vajban sült kakukkfüves csirkecombok
    • Hozzávalók:

      1,2 kg csirke felsõcomb
      10 e.kanál vaj
      2 e.kanál olívaolaj
      1 citrom leve

      bors
      7 ág friss kakukkfû
      1 t.kanál pirospaprika

    • Elkészítés:

      Egy tûzálló tálba tegyük a vajat és az olívaolajat. A húsdarabokat locsoljuk meg citromlével, sóval, borssal szórjuk be. Fektessük a combokat a tûzálló tálba. Tegyük köré a kakukkfû ágakat, szórjuk meg a pirospaprikával. 200 fokra elõmelegített sütõben, fóliával lefedve puhára (kb.
      30 perc) sütjük. Ezután a fóliát levéve, pirosra pirítjuk a combokat. A pecsenyelével meglocsolt, sós vízben fõtt burgonyát és párolt zöldségeket kínálunk hozzá.


Balatoni töltött sertésszelet

  • Hozzávalók:

    4 db 10-12 dkg-os sertésszelet ( lehet sertéscombból és sertéskarajból is)
    4 szelet sonka
    4 szelet trapista sajt
    4 szelet bacon szalonna
    só, étolaj a kisütéshez

  • Elkészítés:

    A hússzeleteket kiklopfoljuk, megsózzuk. A sonkát és a sajtot összefogjuk, rátekerjük a baconszalonnát, rátesszük a hússzeletre és behajtogatjuk úgy, hogy a töltelék ne lógjon ki a húsból. Olajban minden oldalát jól átsütjük.
    Pirított burgonyával tálaljuk.

Boros tekercs

  • Hozzávalók:

    80 dkg csont nélküli sertéskaraj
    50 dkg sertésdagadó

    õrölt bors ízlés szerint
    1 tk pirospaprika
    1,5 dl száraz fehérbor
    liszt
    étolaj a sütéshez

  • Elkészítés:

    A karajt felszeleteljük, és vékonyra kiklopfoljuk. A dagadót ledaráljuk, sóval, borssal és pirospaprikával ízesítjük. Belekeverjük a fehérbort. A karajszeleteket megtöltjük a darált hússal. Szorosan feltekerjk és paprikás lisztben megforgatjuk.

Csirke gourmand módra

  • Hozzávalók:

    1 közepes nagyságú csirke
    15 dkg gomba
    1 dl konyak
    1/2 dl tejszín
    5 dkg vaj
    1 tk citromlé
    1 tk liszt
    ízlés szerint só és õrölt fehér bors

  • Elkészítés:

    A megtisztított csirkét négy darabra vágom. Megsózom, majd a felhevített vajon, jó erõs tûzön mindkét oldalát megpirítom. Ezután tûzálló tálba vagy tepsibe teszem a csirkedarabokat, és körérakom a megtisztított, vastag szeletekre vágott gombát. Megsózom és rácsorgatom a csirke vajas pecsenyelevét. Elõmelegített, forró sütõben, befedve puhára párolom. A fele konyakot, a tejszínt és a citromlevet 3 evõkanál vízzel és a liszttel összeöntöm. A sült csirkét kiveszem a tálból, a pecsenyelére öntöm a konyakos levet, jól összeforralom és ráöntöm a gombára. Ezzel is kiforralom, majd a csirkedarabokat a gombás mártásra teszem. Tálalás elõtt a maradék konyakot a húsra locsolom és rögtön meggyújtom. Ha a láng elhamvadt, az étel fogyasztható.
    Elkészítési ideje: 75 perc

Gellért borda

Hozzávalók: 1kg oldalas, 20dkg gomba, 20dkg parizer(párizsi), 0,5L tej, 3-4 kanál liszt, 3 kanál mustár, fűszerek.

Az oldalast szeletekre vágjuk, besózzuk, borsozzuk (fokhagyma, majoranna) tepsibe rakjuk, majd fólia alatt zsírban, vízben majdnem készre sütjük. A zsírt leöntjük róla és a húsokat megforgatjuk. Ezután ráöntjük a következő mártást:

20dkg gombát megpároljuk, apróra vágva, sóval, borssal és petrezselyemmel fűszerezzük. Ha a gomba puha, hozzáöntjük a kockára vágott parizert és együtt sütjük. Ezután 0,5L tejben elkeverünk 3.4 kanál lisztet simára. Mustárral (3-4 kanál) ízesítjük. Ráöntjük a gombás parizerre és együtt főzzük, amíg sűrű lesz. Majd ráöntjük ezt a mártást az oldalasra (kerülhet alá is) és sütőben kb 5-ösön 0,5 óráig sütjük. Burgonyával tálaljuk.

 

Frankfurti leves

A finomra vágott vöröshagymát zsírban üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát és a vékony metéltre vágott kelkáposztát. Sóval, törött borssal, majorannával, finomra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük. Kevés vizet öntünk rá, fedővel lefedjük és lassan pároljuk. Ha félig puhára pároltuk, felengedjük vízzel, lassan főzzük. Zsemle színű rántással sűrítjük. A virslekarikákat kevés forró zsírban gyorsan megpirítjuk és a forrásban lévő leveshez adjuk. Az elkészített levesbe belekeverjük a tejfölt.

 

 
Óra
 
Naptár
2023. December
HKSCPSV
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
<<   >>
 
Számláló
Indulás: 2005-04-11
 
Menü 2
 
Move your Body!
 
Pillangók
 
Lila pillangó
 
Pillangók holddal
 
A kék pille
 
Kínai bölcsességek

A szelíd galamb legyőzheti a dühös vércsét!

Jobb egy hibás gyémánt, mint egy hibátlan kavics!

Ha rosszul, ostobán vagy erkölcstelenül viselkedsz, attól még nem vagy hitvány és rossz ember!

Dühünket, féltékenységünket nem a többi ember okozza!

 

A közhiedelem úgy tartja, hogy a gyermekeknek szeretniük kell szüleiket, és a szülõknek gyermekeiket!

Néhány orvos álma: beteg nélküli betegség.

Minden problémának több tökéletes megoldása is van!

Nem katasztrófa, ha nem az történik, amit akarsz!

Abból, hogy igazad van, még nem következik, hogy a másiknak is egyet kell értenie veled.

A gondban lévõ ember segítésének egyik legjobb módja egyszerûen vele lenni!

 

 
(sz)ivás
 
Szavazás
Ha tehetnéd, hol töltenéd az idődet a legszívesebben?

Otthon, az ágyban (1 / 6%)
Valahol külföldön (5 / 29%)
Múzeumban, könyvtárban (0 / 0%)
Állatkertben (1 / 6%)
A természet lágy ölén (8 / 47%)
Hagyjatok az ilyen kérdésekkel (2 / 12%)
Nem tudom (0 / 0%)

Szavazatok száma: 17

Létrehozás időpontja:
2009-03-26 19:17:12

Szavazás lezárva:
2011-06-26 18:30:58


Lezárt szavazások
 
Melyik a kedvenc Évszakod?
Melyik a kedvenc évszakod?

Tavasz (2 / 13%)
Nyár (8 / 53%)
Ősz (3 / 20%)
Tél (2 / 13%)

Szavazatok száma: 15

Létrehozás időpontja:
2009-03-26 19:04:18

Szavazás lezárva:
2011-08-18 17:08:27


Lezárt szavazások
 
Hirdetés
 
szavazás a végzettségedről
Milyen iskolába jársz, vagy végeztél el?

Általános
Szakközép iskola
Gimnázium
Főiskola
Egyetem
OKJ képzés
Egyéb
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 

A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU    *****    Nyakunkon a Karácsony, ajándékozz születési horoszkópot barátaidnak, ismerõseidnek.Nagyon szép ajándék! Várlak, kattints    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77